Mormors tunmousse med kaviar
2017-08-23- Ret:Forret
- Sværhedsgrad:Middel
- Føj til favoritter
- Til: 1 tunmousse
- Tilberedningstid: 2:30 timer
Dette er opskriften på en hel klassisk tunmousse som min mormor altid har lavet den. Moussen indeholder naturligvis en god portion husblas, der sikrer at den holder formen selv under de mest krævende forhold!
Hvis du er på udkig efter en klassisk tunmousse opskrift er denne det sikre valg.
Ingredienser
- 3 stk Husblas blade
- 1⁄4 dl Varmt vand
- 3 Hårdkogte æg
- 1 dl God mayonnaise
- 2 spsk Tomatkoncentrat
- 1 Løg (hakket)
- 2 spsk Kaviar
- 1 drys Salt og paprika (efter smag)
- 2 dåser Tun i vand (drænet)
Fremgangsmåde
Trin 1
Tilsæt tun, æg, mayonnaise, creme fraiche, tomatkoncentrat, salt og paprika i en skål.
Trin 2
Opløs husblassen i varmt vand og rør den i blandingen.
Trin 3
Tilsæt hakket løg og blend alle ingredienserne til blandingen er fin og glat.
Trin 4
Tilsæt kaviar og rør rundt.
Trin 5
Hæld blandingen i en passende form, som er foret med plastfilm. Hvis der skal være fest kan formen med fordel være formet som en fisk!
Trin 6
Stil tunmoussen på køl i 2-3 timer.
Trin 7
Lirk moussen over på et serveringsfad og pynt med fx salatblade, tomat- og citronskiver, dildkviste og lignende.
Bedømmelse
(4 / 5)
3 har bedømt denne opskrift