Koldhævet pizzadej
2017-11-10- Køkkentype:Italiensk
- Ret:Bagværk
- Sværhedsgrad:Let
- Føj til favoritter
- Til: 3 pizzaer
- Forberedelsestid: 24:00 timer
- Tilberedningstid: 20m
En koldhævet pizzadej er både nem at lave, holder sig lang tid på køl og smager dejligt.
Den koldhævede pizzadej er idéel at lave, hvis du gerne vil forberede madlavningen i god tid og være på forkant med forberedelserne.
Den kan bestemt anbefales til særlige anledninger, hvor tiden er knap, men også til hurtig og nem hverdagsmad.
Ingredienser
3 dl Vand (koldt)
5 g Gær
1⁄2 dl Olie (gerne olivenolie)
10 g Salt
10 g Sukker
1⁄2 kg Italiensk TIPO 00 mel
Fremgangsmåde
1. Hæld vandet i en skål og opløs gæren deri.
2. Tilsæt salt, sukker og olie og pisk massen sammen, så salt og sukker er opløst.
3. Tilsæt mel lidt efter lidt under omrøring og ælt dejen til den er glat med en ensartet overflade.
4. Del dejen i 3 lige store dele, pak dejen ind folio og stil dejen på hævning køl i mindst 24 timer.
5. Efter 24 timer er dejen hævet færdig og klar til brug. Dejen kan holde sig på køl 4 dage. Hver kugle dej indeholder pizzadej til 1 stor pizza.
6. Når pizzaerne skal bages rulles dejen ud og de ønskede toppings fordeles ovenpå.
7. Bag pizzaerne ved 225 grader i en forvarmet ovn i ca. 10 min. til de har en gylden overflade.
Noter
Pizzadejen kan fryses, og bør tages op mindst 12 timer før den skal bruges. Italiensk TIPO 00 mel kan købes i specialforretninger.
Flere populære pizza opskrifter?
Se også vores opskrift på pizzadej uden gær og pizzadej med durum.
Bedømmelse
(3.9 / 5)
14 har bedømt denne opskrift