Kål suppe
2017-08-23- Ret:Hovedret
- Sværhedsgrad:Let
-
Føj til favoritter
- Til: 1 suppekur
- Tilberedningstid: 40m
Denne suppe anvendes i suppekuren, men man behøver ikke at være på kur for at kunne sætte pris på denne velsmagende og fedtfattige grøntsagssuppe. Vær dog opmærksom på at nedenstående opskrift giver suppe til en 7 dage lang suppekur til én person – der er med andre ord tale om en stor portion!
Ingredienser
- 6 Forårsløg (hakkede)
- 2 Grøn peber (hakkede)
- 1 dåse Tomater (hakkede eller hele)
- 3 Gulerødder (skrællet og skåret i mundrette skiver)
- 250 g Champignon (i tykke skiver)
- 1 bundt Bladselleri (i skiver)
- 1⁄2 Hvidkålshoved (grofthakket)
- 4 stk Grøntsagsbouillon terninger
- 1 drys Krydderier efter smag (fx salt, peber, persille, karry, hvidløgspulver osv.)
- 3 l Vand
Fremgangsmåde
Trin 1
Varm en stor gryde op med vandet og grøntsagsbouillonerne indtil de er opløst. Sæt gryden på lavt blus herefter.
Trin 2
Varm en stor pande op og sautér gulerødderne, champignonerne, forårsløgene, de grønne peber samt bladselleri, tilsæt olie til sauteringen. Sautér i ca. 5 minutter og tilsæt krydderierne undervejs
Trin 3
Skru op på middelvarme for den store gryde og tilsæt de sauterede grøntsager og rør rundt. Tilsæt herefter de hakkede tomater og lad retten simre i 10 minutter indtil grøntsagerne er blevet bløde.
Bedømmelse
(3.6 / 5)
8 har bedømt denne opskrift
skrevet af Jan Hjorth d. 21. januar 2023
Ingrediensloste og tilberedningsinstruks for kålsuppe stemmer ikke overens….noget er gået galt i redigeringen
skrevet af Bo d. 21. januar 2023
Tak for det, Jan. Den er hermed opdateret.
God dag.