Kål suppe
2017-08-23- Ret:Hovedret
- Sværhedsgrad:Let
-
Føj til favoritter
- Til: 1 suppekur
- Tilberedningstid: 2:00 timer
Denne suppe anvendes i suppekuren, men man behøver ikke at være på kur for at kunne sætte pris på denne velsmagende og fedtfattige grøntsagssuppe. Vær dog opmærksom på at nedenstående opskrift giver suppe til en 7 dage lang suppekur til én person – der er med andre ord tale om en stor portion!
Ingredienser
- 6 Forårsløg (hakkede)
- 2 Grøn peber (hakkede)
- 1 dåse Tomater (hakkede eller hele)
- 3 Gulerødder (skrællet og skåret i mundrette skiver)
- 250 g Champignon (i tykke skiver)
- 1 bundt Bladselleri (i skiver)
- 1⁄2 Hvidkålshoved (grofthakket)
- 4 stk Grøntsagsbouillon terninger
- 1 drys Krydderier efter smag (fx salt, peber, persille, karry, hvidløgspulver osv.)
- 3 l Vand
Fremgangsmåde
Trin 1
Varm en pande godt op og tilsæt champignonerne. Lad dem stege et par minutter og fjern dem derefter fra panden.
Trin 2
Steg tigerrejerne i lidt olie i en gryde til de er lyserøde. Lad dem køle af på en tallerken og kom lidt mere olie i den samme gryde.
Trin 3
Svits forårsløg, hvidløg, citrongræs, ingefær og chili under omrøring. Efter et par minutter tilsættes bouillon og champignoner.
Trin 4
Lad suppen simre i cirka fem minutter. I mellemtiden kan du med fordel pille rejerne. Tilsæt rejerne og frisk koriander umiddelbart før servering.
Bedømmelse
(3.4 / 5)
7 har bedømt denne opskrift