Havregryns cookies

2017-11-07

Havregryns cookies er en klassisk favorit hos både børn og voksne. Denne sprøde cookie er fyldt med havre, tørret frugt og ristede nødder. Dejen kan med fordel forberedes i god tid og gemmes tildækket i køleskabet i op til et døgn, så man hurtigt kan lave en portion friskbagte cookies, når der er brug for dem.

Ingredienser

100 g Valnødder (hakkede og ristede)
150 g Smør (Blødgjort)
200 g Lysebrun farin
1 Stort æg
1 tsk Vaniljesukker
100 g Mel
1⁄2 tsk Bagepulver
1⁄2 tsk Salt
1⁄2 tsk Stødt kanel
250 g Havregryn
200 g Tørret frugt (fx tranebær og rosiner)

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen til 175 C.
2. Når ovnen er varm skal valnødderne bages i 8-10 minutter på en bageplade. Lad dem derefter afkøle og hak dem i mindre stykker.
3. Bland smør og sukker indtil det har en cremet konsistens.
4. Tilsæt æg og vaniljesukker og bland grundigt.
5. Bland mel, bagepulver, salt og kanel i en separat skål og hæld det over i smørblandingen under omrøring.
6. Tilsæt nødder, havregryn og tørrede bær. Er du chokoladenarkoman kan du også med fordel tilsætte lyse eller mørke chokoladeknapper efter behag og/eller samvittighed!
7. Brug en stor ske til at forme cookies i passende størrelser og placer dem på en bageplade med bagepapir. Fugt hånden og pres dejkuglerne let, så de er ca. 1 cm tykke. Bag cookierne i omkring 12 minutter eller indtil de er let gylden brune i kanterne, men stadige bløde i midten!
8. Fjern dem fra ovnen og lad dem køle af et par minutter på bagepladen, hvorefter de overføres til en bagerist for yderligere afkøling.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *