Tunmousse med rejer
2017-08-23- Ret:Forret
- Sværhedsgrad:Middel
- Føj til favoritter
- Til: 4 personer
- Tilberedningstid: 45m
Denne tunmousse med rejer er rigtig festlig og ikke mindst velsmagende. Den tager lidt tid at lave, men er alt besværet værd. Prøv for eksempel at lave tunmousse med rejer næste gang du holder fest – den er med garanti et sikkert hit hos både børn og voksne!
Ingredienser
- 1 spsk Smør
- 1 spsk Mel
- 1 1⁄2 dl Mælk
- 1 Æg (opdelt i blomme og hvide)
- 200 g Tun
- 2 tsk Persille (hakket)
- 4 spsk Varmt vand
- 4 stk Husblas blad
- 1 1⁄2 dl Piskefløde
- 1 drys Salt og peber
- 1 Citron (saften herfra)
- 200 g Rejer
Fremgangsmåde
Trin 1
Smelt smørret i en gryde og rør melet ud heri. Tilsæt mælk og bring det i kog under omrøring for at sikre at blandingen ikke klumper.
Trin 2
Når saucen har fået en tyktflydende konsistens tilsættes æggeblommen. Tag gryden fra varmen og tilsæt tun og persille. Lad blandingen køle af.
Trin 3
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 minutter. Pres citronen i en gryde og tilsæt den opblødte husblas og varm op til husblassen er smeltet. Rør citronsaft og husblas ud i tunblandingen.
Trin 4
Pisk fløden til skum og vend det i tunblandingen. Smag til med salt og peber.
Trin 5
Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt ind i tunblandingen. Hæld tunmoussen i en form eller en skål og lad det stå i køleskabet til servering. Skal det være festligt kan det anbefales at investere i en metalform formet som en fisk!
Trin 6
Fjern den afkølede tunmousse fra formen og pynt med masser af rejer samt eventuelt citron- og tomatbåde, dild, salat eller anden garniture efter smag.
Få rejer leveret til døren fra Kystfisken.dk – klik her.
Bedømmelse
(4 / 5)
2 har bedømt denne opskrift