Hasselback kartofler

2017-11-09

Denne populære kartoffelopskrift, der stammer fra Sverige, har fået sit navn efter Stockholm-restauranten “Hasselbacken”, hvor retten første gang blev serveret. Det er således en fejl når visse danskere kalder denne ret for “Hasselbagte kartofler”! Men lad nu det ligge – det vigtigste er, at det smager godt 🙂

Ingredienser

1 kg Mellemstore kartofler
50 g Smør (smeltet)
Salt og peber (efter smag)
2 spsk Frisk parmesan ost (fintrevet)
1 spsk Rasp

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen til 220°C.

2. Skræl kartoflerne og læg dem i en skål med koldt vand for at forhindre misfarvning. Placer kartoflerne på tværs af en stor træ- eller metalske og brug en skarp kniv til at skære riller på tværs af kartoflen med ca. ½ cm mellemrum. Sørg for at nå ned til kanten af skeen. Returnér kartoflen til vandskålen og fortsæt med de resterende kartofler.

3. Når alle kartofler er skåret placeres de med den skårne side opad på en bradepande. Pensel dem med halvdelen af smøret og krydr dem med salt og peber.

4. Bag kartoflerne i 35 til 40 minutter. Fjern fra ovnen og pensel med det resterende smør. Drys med parmesan ost og rasp og krydr igen med lidt salt og peber. Sæt kartoflerne tilbage i ovnen og bag i yderligere 20 minutter, eller indtil de er pæne og gyldne.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *