Tysk kartoffelsalat

2017-07-26
  • Til: 4 personer
  • Tilberedningstid: 30m

Denne opskrift på tysk kartoffelsalat, eller erdäpfelsalat som de kalder det på disse kanter, er perfekt som tilbehør til en klassisk winerschnitzel. Som man måske kender det fra anden tysk mad så indeholder denne salat en del eddike, hvilket betyder at den ikke just er børnevenlig.

Til gengæld synes de fleste, der har passeret børnealderen, at den smager fremragende sammen med en stor wienerscnitzel med citronskiver, syltetøj og en kæmpe øl!

Ingredienser

  • 600 g Kartofler
  • 1 Løg
  • 250 ml Oksefond (fx fra terning)
  • 3 spsk Eddike
  • 6 spsk Vegetabilsk olie
  • 1⁄2 tsk Sennep (fx estragonsennep)
  • 1 drys Salt og peber (efter smag)
  • 1 knsp Sukker

Fremgangsmåde

Trin 1

Vask kartoflerne grundigt og kog dem med skindet på. Skræl dem mens de stadig er varme, skær dem i skiver og hæld dem i en stor skål.

Trin 2

Opvarm oksefonden og hæld den straks over kartoflerne.

Trin 3

I en lille skål blandes eddike, olie, løg, salt og peber til det får en cremet konsistens. Smag til med sennep og sukker og vend det med kartoflerne.

Bedømmelse

(3.4 / 5)

3.4 5 5
Bedøm denne opskrift

5 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Patatas en lo Pobre – ”Kartofler med løg og persille”

  • Patatas Bravas – ”Sprøde kartofler med spicy sauce”

  • Kold kartoffelsalat med æg

    Kold kartoffelsalat med æg

  • Kold kartoffelsalat

    Kold kartoffelsalat – klassisk

  • Kartofler med chili

    Ovnbagte kartofler med chili

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *