Kold kartoffelsalat – klassisk
2017-09-14- Ret:Salat, Tilbehør
- Sværhedsgrad:Let
-
Føj til favoritter
- Til: 4 personer
- Tilberedningstid: 30m
Kold kartoffelsalat med en dressing baseret på mayonnaise og cremefraiche er et klassisk indslag i den danske sommer! Uanset om du holder grillaften eller bare mangler noget nemt og velsmagende tilbehør til frikadellerne, pølserne, laksen eller bøffen, så er hjemmelavet kold kartoffelsalat altid et sikkert og populært valg.
Ingredienser
1 kg Kartofler
1 Lille løg (revet)
2 dl Creme Fraiche
2 spsk Mayonnaise
2 tsk Karry
1 tsk Sukker
1⁄2 dl Purløg (hakket)
1 drys Salt og friskkværnet peber (efter smag)
2 tomater (i både)
Fremgangsmåde
1. Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker. Kog dem møre i letsaltet vand. Skyl de kogte kartofler i koldt vand. Hæld vandet fra og lad dem køle af.
2. Bland en dressing af løg, creme fraiche, mayonnaise, karry, sukker og 3/4 af purløget. Smag til med salt og friskkværnet peber.
3. Vend forsigtigt dressingen i de afkølede kartofler. Hæld kartoffelsalaten i en skål og pynt med tomatbåde og den resterende purløg.
Bedømmelse
(5 / 5)
1 har bedømt denne opskrift