Nem dessert
2017-11-07Denne nemme dessert består af mascarpone is med hindbær sauce. Den er frisk og let i smagen, og tilmed nem at lave. Lav den både sommer og vinter. Prøv opskriften her!
Ingredienser
5 dl Vand
1 Vaniljestang (korn og bælg)
325 g Rørsukker
500 g Mascarpone
300 g Frosne hindbær
Fremgangsmåde
Kog 4 dl. vand, 250 g. rørsukker, vaniljekorn og vaniljebælg sammen i en gryde ved svag varme.
Når lagen koger med store bobler, skal den tages den af varmen og afkøles. Fjern vaniljebælgen.
Hæld mascarponen i en skål og rør den igennem. Hæld den afkølede vaniljesukkerlage i mascarponen under piskning.
Kom mascarponemassen i en ismaskine og lav den til is.
Opbevar isen i en tætlukket beholder i fryseren indtil servering.
Lav nu hindbærsaucen. Start med at koge vand og sukker sammen.
Blend hindbærrene i en blender.
Tilsæt den varme sukkerblanding i blenderen og blend saucen sammen til en jævn og blank sauce.
Sigt saucen igennem en finmasket si.
Giv herefter saucen et opkog og lad den afkøle indtil servering.
Nyd isen sammen med hindbærsaucen.
Noter
Hvis du ikke har en ismaskine, kan du bruge din fryser. Hæld mascarponemassen i en beholder og sæt den i fryseren i punkt 3. Rør i den hver 20. minut indtil den er blevet til softice. Det tager cirka en times tid.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift