Tamago
2017-11-16- Køkkentype:Japansk
- Ret:Hovedret
- Sværhedsgrad:Over middel
- Føj til favoritter
- Til: 1 tamago
- Tilberedningstid: 20m
Tamago er det japanske ord for en sød omelet. Denne omelet kan så efterfølgende anvendes i maki og på nigiri sushi – med mindre du spiser den alene! Traditionel tamago laves ved hjælp af en lille firkantet pande, men eftersom de færreste ligger inde med sådan en tager denne opskrift udgangspunkt i en almindelig stegepande. Derfor er det ikke sikkert at denne tamago præcist ligner dem man kan spise på en sushi restaurant, men hvad betyder det, så længe den smager godt!
Opskriften er på 1 omelet.
Ingredienser
4 Æg
1 spsk Sukker
1 tsk Sojasauce
Smør (til stegning)
Fremgangsmåde
1. Slå æggene ud i en skål, tilsæt sukker og sojasauce og pisk grundigt.
2. Opvarm en stegepande til medium varme
3. Smelt lidt smør i panden og dæk hele bunden med smørret.
4. Hæld æg-blandingen på panden
5. Når ægget er uigennemsigtigt og du kan få en spatel under omeletten uden at denne ødelægges skal den vendes.
6. Når omeletten er gennembagt fjernes den fra panden.
7. Skær tamagoen i tynde skiver. Tykkelsen af skiverne afhænger af hvad du vil bruge dem til. Skal de bruges til tamago nigiri skæres tamagoen i striber på 3,5 x 6 cm. Skal de bruges i maki skæres den i 1 cm tykke skiver.
Bedømmelse
(5 / 5)
2 har bedømt denne opskrift