Spaghetti alla carbonara
2017-07-26- Køkkentype:Italiensk
- Ret:Hovedret
- Sværhedsgrad:Let
- Føj til favoritter
- Til: 4 personer
- Tilberedningstid: 20m
Carbonara er en italiensk pastaret, der grundlæggende består af bacon, æggeblommer og parmesanost. Retten er blevet utrolig populær i såvel Danmark som i resten af den vestlige verden, og som det er tilfældet med de fleste andre populære retter, er der også i dette tilfælde tale om en opskrift, der er blevet udsat for adskillige fortolkninger gennem tiderne!
Den originale spaghetti alla carbonara opskrift siges at stamme fra Lazio-regionen, der blandt andet er hjemsted for Italiens hovedstad, Rom.
Opskriften er utrolig enkel – den indeholder kun få, lettilgængelige ingredienser og den tager kun ganske kort tid at lave.
Ingredienser
- 200 g Pancetta eller bacon (i fine terninger)
- 1⁄2 Rød chilipeber (finhakket)
- 400 g Spaghetti
- 4 spsk Pecorino ost (reven)
- 4 Æggeblommer
- 1 drys Salt og friskkværnet peber
- 2 spsk Parmesanost (friskreven)
Fremgangsmåde
Trin 1
Bland pancetta (eller bacon) og chilipeber på en pande og steg det ved svag varme, til noget af fedtet er smeltet af. Skru op for varmen og lad kødet stege brunt.
Trin 2
Bring en stor gryde saltet vand i kog og kog spaghettien al dente. Gem et skvæt kogevand og lad den dryppe af i et dørslag.
Trin 3
Bland pecorinoen med kogevandet. Tilsæt æggeblommerne, salt og masser af peber og rør rundt med en gaffel.
Trin 4
Hæld bacon- og æggeblandingerne over spaghettien og bland godt. Drys med parmesanost og servér.
Bedømmelse
(5 / 5)
1 har bedømt denne opskrift