Grøn lakseroulade med spinat

2017-11-09

Grøn lakseroulade med spinat er mindst ligeså flot at se på, som den er velsmagende. Den er derfor et oplagt valg, hvis du venter gæster og gerne vil imponere dem med en rigtig flot forret, der oven i købet er relativt hurtig og nem at lave.

Ingredienser

225 g Laksefilet (flået)
300 g Frisk spinat
4 Æg (adskilt i hvider og blommer)
50 g Parmesan (fintrevet)
4 spsk Creme fraiche
2 Tomater (uden kerner, hakket)
2 spsk Friske krydderurter (fx purløg, persille eller dild)
1 drys Salt og friskkværnet peber
200 g Flødeost

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen til 200 grader. Dæk en ca. 20 x 30 cm firkantet, lavkantet form med bagepapir og smør det med lidt vegetabilsk olie.
2. Vask spinaten grundigt og damp den i lidt vand i cirka 5 minutter. Hæld vandet fra, vrid det overskydende vand ud af spinaten og snit den fint. Lad den køle af til stuetemperatur.
3. Hæld spinaten i en stor skål og bland den sammen med æggeblommerne. Tilsæt revet ost og smag til med salt og peber.
4. Pisk æggehviderne stive i en ren skål og vend dem ind i spinatblandingen. Hæld det hele i bagepapirsformen og sørg for at blandingen fordeles jævnt i hele fadet. Bag spinatblandingen i 10-12 minutter og bag på samme tid laksen i 8-10 minutter.
5. Vend den bagte spinatblanding ud på et stort stykke bagepapir og lad den køle af. Lad også laksen køle af og skær den derefter ud i flager med en gaffel.
6. Pisk flødeost og creme fraiche til det har en glat og cremet konsistens. Tilsæt lakseflager, tomater og krydderurter og smag til. Fordel laksecremen over spinatblandingen og rul det hele til en roulade. Pynt med hakkede krydderurter og stil lakserouladen på køl til servering.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *