Fedtfattig gullash
2017-11-08Som udgangspunkt er gullash langt fra en fed ret. Dette er dog ikke ensbetydende at man ikke med et par enkle tilretninger kan gøre denne berømte ungarske gryderet endnu mere kalorielet!
Denne opskrift på fedtfattig gullash indeholder kun ca. 325 kalorier pr. portion.
Ingredienser
600 g Oksekød (i mundrette tern)
2 tsk Vegetablisk olie
1 fed Hvidløg (hakket)
1 Løg (groft hakket)
1 Rød peberfrugt (skåret i strimler)
2 tsk Paprika (stærk eller sød efter smag)
4 tsk Mel
1 dåse Hakkede tomater
1 1⁄2 dl Oksefond
1 hndf Frisk basilikum (hakket)
1 Laurbærblad
4 spsk Fromage fraise
Fremgangsmåde
1. Varm lidt vegetablisk olie i en stor gryde og brun kødet. Tilsæt løg og hvidløg og steg videre til løgen er gennemsigtig.
2. Tilsæt rød peber og lad det stege med i yderligere 3 minutter.
3. Rør paprika og mel og tilsæt blandingen under omrøring sammen med hakkede tomater, oksefond, basilikum og laurbærblade. Bring det i kog under fortsat omrøring.
4. Lad det simre under svag varme – gerne i LANG tid! Der sker ikke noget ved at lade det stå i 6 – 7 timer, men mindre kan gøre det.
5. Fjern laurbærbladet og server med tilbehør efter eget valg samt en spiskefuld fromage fraise på toppen.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift