Japansk kålsalat
2017-11-10På opfordring fra en af vores besøgende, Sara, bringer vi her en opskrift på denne japanske kålsalat, der udover hvid- og/eller rødkål indeholder sesamfrø, forårsløg gulerod og mandler samt en dressing lavet på riseddike.
Salaten bliver ifølge Sara ofte serveret som en appetizer på sushirestauranter, hvilket jeg dog aldrig selv har oplevet. Den fungerer fint som sådan, men er også god som tilbehør til såvel japanske som danske hovedretter.
Ingredienser
1 spsk Sesamolie
1 spsk Riseddike
1⁄2 fed Hakket hvidløg (valgfrit)
1 tsk Frisk ingefær (revet)
1 spsk Sukker
1 drys Salt og peber (efter smag)
1⁄8 Kålhoved (i tynde strimler)
1 Forårsløg (i tynde skiver)
1 Gulerod (i tynde strimler, evt. revet)
1 dl Hakkede mandler
1 spsk Sorte sesamfrø
Fremgangsmåde
1. Pisk sesamolie, riseddike, hvidløg, ingefær, sukker, salt og peber i en lille skål til sukkeret er opløst.
2. Bland kål, forårsløg, gulerod, mandler og sesamfrø i en stor skål og vend det med dressingen.
Bedømmelse
(3.3 / 5)
3 har bedømt denne opskrift