Jamaikansk kylling i karry

2017-11-06

Jamaica har en kultur sammensat af mange forskellige nationaliteter, der er kommet til øen i det Caribiske hav igennem tiderne. Det har medført et køkken rigt på mange traditioner som både spanske, engelske, indiske, afrikanske og kinesiske.

Typisk indeholder retterne mange frugter og grøntsager, og de udefrakommende madtraditioner tilføres lokale råvarer, fx kokosnød, plantain, der minder om bananer, mango og yams. Jamaikanerne er desuden dygtige til at sammensætte et sundt måltid med fokus på frugt og grønt fremfor kød.

Jamaikansk kylling i karry er en af de retter, der er inspireret af det asiatiske køkken, men tilsat den lokale scotch bonnet peberfrugt, frisk lime og yams, eller sweetpotatoes som de også hedder, får retten et anderledes eksotisk præg, der passer til det Caribiske øhav.

Ingredienser

1 Kylling
Limesaft (fra to friske lime)
3 Hvidsløgsfed (finthakket eller presset)
2 Løg (finthakket)
1 tsk Ingefær (finthakket uden skal)
1 spsk Karrypulver
1⁄4 tsk Allspice-pulver
1 tsk Sukker
2 tsk Salt
2 spsk Vegetabilsk olie
2 dl Vand
3 g Yams (mellemstore, skåret i terninger)

Fremgangsmåde

1. Skær kyllingen ud i stykker af god størrelse, ca. 5 cm. (?), og lad dem trække i en skål med vand tilsat limesaften.

2. I en anden skål mixes hvidløget, løget og ingefæren. Lad det gerne trække i en halvtimes tid, så aromaerne blandes.

3. Bland karry og allspice med sukker og salt. Gnid derefter kylligenestykkerne med krydderierne og hvidløgsblandingen, og lad det marinere i en skål en times tid.

4. Brun kyllingen i olien i en god, gerne tung pande eller gryde ved medium varme. Tilsæt derefter vand og yams. Så snart det koger, skrues der ned for varmen, gryden tildækkes og retten simrer ved lavere varme, ca. 20-30 til kyllingen er mør og saftig.

5. Server retten varm og eventuelt med tørret kokosnød, ananas, eller mango chutney.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *