Cremet porre og kartoffel suppe
2017-11-09Dette er en helt klassisk suppe med kartofler og porre. Den er lækker både om vinteren og om sommeren med nye kartofler, hvor den med fordel kan nydes afkølet.
Ingredienser
350 g Kartofler (skrubbede og skåret i skiver)
2 tsk Olivenolie
2 Porrer (vasket og skåret i skiver)
2 Grøntsagsbouillonterninger
1⁄2 l Vand
1⁄2 l Mælk
1 drys Salt og peber (efter smag)
4 skv Franskbrød
4 skv Gedeost (tynde skiver)
1 drys Hakket persille (til pynt)
Fremgangsmåde
1. Varm olien i en stor gryde. Tilsæt porrer og svits forsigtigt i 3-4 minutter eller indtil de er bløde.
2. Tilsæt kartofler, boullinterninger, vand og mælk og smag til med salt og peber. Læg låg på og lad det simre i 15-20 minutter til kartoflerne er møre. Blend halvdelen af suppen og rør den sammen med den resterende suppe.
3. Skal suppen være afkølet puttes den i køleskabet nu!
4. Rist brødet på den ene side. Top den uristede side med gedeost og put den i ovnen til den er smeltet. Skær brødet i mundrette bider og server suppen med brød og et drys hakket persille.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift