Grove burgerboller

2017-11-09

De burgerboller man køber i supermarkedet er vel omtrent ligeså nærende og velsmagende som et stykke pap. Derfor giver det god mening at bruge lidt tid på at bage sine egne burgerboller. Og nu hvor man alligevel er i gang, kan man jo ligeså godt gøre dem grove!
Dette er Grovboller.dk’s opskrift på grove buregerboller. God fornøjelse!

Ingredienser

25 g Gær
1 1⁄2 spsk Sukker
1 dl Sesamfrø
2 1⁄2 dl Lunkent mælk
2 dl Grahamsmel
6 dl Hvedemel
2 tsk Salt
60 g Blødgjort smør (eller rapsolie)

Fremgangsmåde

1. Opløs gæren i den lunkne mælk. Tilsæt sukker, grahamsmel og halvdelen af hvedemelet og ælt dejen til den er fin og glat.
2. Tilsæt fedtstof i form af smør eller rapsolie samt den resterende mel og ælt til dejen er glat og begynder at slippe skålen. Det tager cirka 10 minutter. Tilsæt salt og ælt i yderligere 5 minutter.
3. Lad dejen hæve ca. 30 minutter i skålen.
4. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i ca. 15 stykker. Rul stykkerne til runde kulfer og lad dem hvile et par minutter på bordet. Tryk bollerne ud til flade “kager”, dup toppen med lidt vand og dyp dem i sesamfrø.
5. Placér de store, flade burgerboller på en bageplade dækket med bagepapir.
6. Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse under et rent viskestykke – det tager ca. 60 minutter.
7. Forvarm ovnen til 225 grader og bag burgerbollerne i 10 til 12 minutter eller til skorpen begynder at blive gylden.
8. Lad dem afkøle på en bagerist under et viskestykke for at bevare fugtigheden.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *