Chokolade cupcakes
2017-11-07Cupcakes med chokolade – eller “Brownie cupcakes”, som disse ofte betegnes i kopkagens moderland, USA – er en personlig favorit hos mange. Kombinationen af chokoladekage med et tykt lag cremet chokoladefrosting er ganske enkelt meget vanskelig at stå for!
Ingredienser
100 g Smør
300 g Mørk chokolade (groft hakket)
3 Store æg
2 1⁄2 dl Sukker
2 dl Mel
1⁄4 tsk Bagepulver
100 g Grofthakkede valnødder (valgfrit)
1 portion Chokolade frosting
1⁄2 dl Kakaopulver
Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til 175 grader. Smør 12 muffinsforme med olie eller andet fedtstof og stil dem til side.
2. Smelt smørret sammen med 3/4 chokolade. Rør rundt til blandingen er fin og glat. Fjern gryden fra varmen og stil den til side.
3. Tilsæt sukker og æg til en stor skål og pisk grundigt. Tilsæt mel, kakao og bagepulver. Vend chokoladeblandingen i dejen og tilsæt til sidst den sidste 1/4 chokolade og valnødder (valgfrit).
4. Fyld muffinsformene med dej og sæt dem i ovnen. De skal bage ca. 20 minutter. Lad dem afkøle på en bagerist mens du tilbereder en portion chokolade frosting.
5. Dæk hver cupcake med en generøs mængde frosting og server!
For at få dine cupcakes til at holde formen, kan du bruge en mini muffin bageplade, der holder på papirformen. Find en mini muffin bageplade hos Bagetid.dk her.
Bedømmelse
(3.6 / 5)
14 har bedømt denne opskrift