Calamares a la Romana – ”Dybstegte blæksprutter”

2017-11-06

De fleste kender disse dybstegte blæksprutter fra det asiatiske køkken, men det er også en ret man kan finde på stort set alle tapasbarer. Spanierne har deres helt egen simple måde at fremstille denne tapas snack på.

Frisk blæksprutte er naturligvis at foretrække til denne opskrift, men hvis ikke det kan skaffes, kan frosne tiarmede blæksprutter også anvendes.

Ingredienser

4 Friske blæksprutter (rensede og skåret i ringe)
2 Citroner
2 dl Mel
1 fed Hvidløg (finthakket)
1 drys Salt (efter smag)
2 Æg (let pisket)
2 dl Olivenolie (til stegning)

Fremgangsmåde

1. Forbered blæksprutterne – de skal renses og skæres i ca. 1 cm tykke ringe – og læg dem i en skål med saften fra en citron samt hvidløg. Lad den trække i marinaden i ca. 30 minutter.

2. Varm olien i en stor gryde. Blæksprutteringene skal dækkes helt med olie under stegningen.

3. Slå æggene ud i en skål og hæld melet i en anden. Dybt først blæksprutteringene i det piskede æg og derefter i melet. Læg dem i den varme olie og steg indtil de er gyldne (ca. 3-4 minutter på hver side).

4. Fjern de stegte blæksprutter og læg den på et køkkenrulledækket fad for at absorbere den ekstra olie. drys med salt og server med friske citronbåde.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *