Pad Thai
2017-11-10- Køkkentype:Thailand
- Ret:Hovedret
- Sværhedsgrad:Let
- Føj til favoritter
- Til: 4 personer
- Tilberedningstid: 30m
Ok, Her er den så. Den mest populære thai-ret der nogensinde er blevet udviklet! Den bliver serveret på stort set alle thai restauranter med respekt for sig selv herhjemme såvel som i moderlandet.
Retten indeholder en række sjældne ingredienser (fx tørrede rejer, bagt tofu, jordnøddemel), så det er nok nødvendigt med et besøg hos en asiatisk købmand, hvis man ønsker at lave den efter de originale foreskrifter.
Ingredienser
1 pk Tørrede risnudler
1 dl Tørrede rejer
1 dl Bagt tofu (skåret i små strimler)
1 dl Jordnøddemel
2 dl Friske bønnespirer
1 dl Purløg (skåret i ca. 1 cm lange stykker)
500 g Kyllingekød (skåret i mundrette stykkker)
6 Æg
2 tsk Friskkværnet peber
1 dl Fiskesovs
1 dl Sojasovs
1⁄2 dl Sukker
1⁄2 dl Vegetabilsk olie
4 fed Hvidløg (knust)
1⁄2 Løg (finthakket)
1 dl Vand
Fremgangsmåde
1. Stil risnudlerne i blød i lunkent vand i ca. 15 minutter. Hæld vandet fra og skær nudlerne i 4 cm lange stykker.
2. Tag en stor stegepande (helst en wok) og opvarm olien. Tilsæt hvidløg, løg og tofu. Varm igennem under omrøring i 2 minutter.
3. Tilsæt de tørrede rejer under omrøring og tilsæt derefter under fortsat omrøring følgende ingredienser én ad gangen: Jordnødder, fiskesovs, sojasovs, sukker, peber og kylling.
4. Tilsæt æg, mens du fortsætter med at røre i blandingen. Tilsæt vand.
5. Tilsæt nudler – husk fortsat at røre! Nudlerne brænder let på hvis ikke de udsættes for konstant omrøring.
6. Smag efter og tilsæt om nødvendigt ekstra fiskesovs (salt), sojasovs (salt) eller sukker (sødt).
7. Endelig tilsættes bønnespirer og purløg og retten er klar til servering!
Bedømmelse
(5 / 5)
1 har bedømt denne opskrift