Pop cakes – hvad er det egentlig?
Pop cakes er “det nye sorte” indenfor kagebagning. Hvis man kort skal definere dette fænomen, kan pop cakes bedst beskrives som kageverdenens svar på en slikkepind (lollipop). Popcakes er typisk fremstillet af en blanding af smuldret kage og smørcreme som er rullet til en kugle og overtrukket med glasur og placeret på en pind. I denne artikel kigger jeg nærmere på denne kagetype og undersøger, hvordan den er opstået.
Angie “Bakerella” Dudley
Fænomenet blev opfundet tilbage i januar 2008 af den amerikanske blogger Angie Dudley, der i madbloggerkredse er bedre kendt under navnet Bakerella. På daværende tidspunt havde Dudley kun bagt på et seriøst niveau et par år, men hendes pop cakes blev straks populære. Folk begyndte at linke til hendes kager på deres egne hjemmesider og snart blev hendes opfindelse spredt viralt.
Popcakes i Danmark
Pop cakes har siden spredt sig fra USA til resten af den vestlige verden og senest i år er der også kommet øget fokus på denne kagetype i Danmark efter den bl.a. er blevet præsenteret i DR’s Aftenshowet og i programmet “AnneMad i New York”.
Her i landet er vi stadig lidt i tvivl om hvad vi skal kalde kagerne og således er både popcakes og pop cakes i et eller to ord accepterede stavemåder, ligesom den amerikanske betegnelse cake pops også anvendes. Man kunne måske også overveje at oversætte betegnelsen til dansk og kalde dem for kageslikkepinde, popkager eller kagepinde, men det er jo ikke så moderne i disse globale tider!
Hjemmelavede pop cakes
Her på siden har vi lavet en guide til hvordan du kan lave dine egne pop cakes. Guiden kan betragtes som en grundskabelon du følge næsten uanset hvilken type pop cakes du ønsker at bage. Du finder skabelonen her: Popcakes skabelon.
Jeg håber du kan bruge vores artikler og opskrifter i forbindelse med dine egne pop cakes eksperimenter. Jeg har i hvert fald selv haft meget fornøjelse med at lave hjemmelavede pop cakes under udviklingen af denne hjemmeside. God fornøjelse!