Pasta typer

SPONSORERET| 0 kommentarer | On : 30. marts 2020 | Kategori : Pasta

Pasta typer

Pasta er det overordnede begreb der anvendes til at beskrive italienske varianter af nudler fremstillet af mel, vand og æg. Igennem tiderne har italienerne opfundet mere end 300 forskellige pasta typer, så der er ikke noget at sige til, at man kan blive lidt forvirret over det store udbud!

Grundlæggende findes pasta i to forskellige kategorier, tørret eller frisk, der yderligere kan antage to forskellige grundlæggende former, nemlig lang eller kort. Inden for disse grundlag findes der en lang række forskellige varianter.

Hos Det Italienske Køkken kan du online købe et lækkert udvalg af pasta – klik her for at se mere.

I denne guide kan du se billeder og korte beskrivelser af de mest populære typer af pasta.

Forskellige typer af Pasta

BilledeTypeBeskrivelse
Acini de PepeAcini de PepeMeget lille, perle-formet pasta type.
BucatiniBucatiniTykke, hule, sugerørslignende pasta.
BumbolaBumbolaPasta formet som en bi.
CannelloniCannelloniKød-fyldte pastarør.
Capelli d'AngeloCapelli d’AngeloEnglehårs pasta. Den tyndeste lange pastaform.
ConchiglieConchigliePasta formet som en muslingeskal.
CapelliniCapelliniMeget tynde, runde pastatråde.
Cavatappi CavatappiRørformet pasta formet som en proptrækker eller spiral.
Cresti di GalloCresti di GalloBrun pasta formet som en bue.
ditaliniDitali / ditaliniKorte pastarør, der ligner makaroni.
FarfalleFarfalleMedium stor pasta, formet som en butterfly.
FettuccineFettuccineFlade og brede pastatråde.
FusilliFusilliHul, proptrækker- eller spiralformet pasta.
GemelliGemelliMellemstor pastatype der er formet som to korte stykker sammensnoet spaghetti.
GnocchiGnocchiSmå melboller lavet af kartofler, mel eller gryn.
I gomitiKort og buet, rørformet pasta formet som en halvcirkel.
LasagneLasagneFlad pastaplader der er ca. 6 cm brede og 25 cm lange.
LinguineLinguineSmal, flad pasta.
LumacheLumacheSnegle-formede pastaskaller.
LumaconiLumaconiStore pastaskaller.
MostaccioliMostaccioliDiagonalt skåret, rør-formet pasta.
MakaroniMakaroniPastarør der både kan være lange og korte.
OrecchietteOrecchietteLille øreformet pastatype.
OrzoOrzoPasta, der normalt bruges i supper.
Penne rigatePenne rigateDiagonalt skåret rør-formet pasta med riflet overflade.
PerciatelliPerciatelliTykke, hule pastatråde.
RadiatoreRadiatoreKort, riflet og “pjusket” pastatype
RiccioliniRiccioliniCa. 5 cm lange pastastrimler, let snoede.
RotelleRotellePasta formet som et hjul.
RavioliRavioliPastapuder fyldt med kød eller spinat.
RigatoniRigatoniStore, ribbede rør.
RotiniRotiniProptrækker- eller spiralformet pasta, cirka 3 cm lange.
SpaghettiSpaghettiRunde, tynde pastatråde.
TagliatelleTagliatelleTynde strimler af båndpasta.
TortelliniTortelliniSmå pasta-“hatte” med kødfyld.
TrenetteTrenetteLange, smalle strimler af pasta.
VermicelliVermicelliRunde, tynde pastastrenge – tyndere end spaghetti.
Ziti rigatiZiti rigatiMellemstor rørformet pasta, let buet.

Kunne du tænke dig, at kaste dig ud i at lave nogle lækre pastaretter? Så tag et kig på nogle af vores pasta opskrifter:

Del denne artikel!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *