Læs vores test af HelloFresh

Klassisk gullash fra Ungarn.

2017-11-08

Denne opskrift, der stammer fra Ungarn, er en klassisk ungarsk gullash opskrift. På ungarsk hedder retten næsten det samme, nemlig gulyás. I Ungarn spises gullasch ofte sammen med csipetke (klik på det følgende link for at finde vores opskrift på csipetke), der er en slags sammenklemte nudler, men det kan også sagtens spises sammen med brød eller kartoffelmos.

Klassisk ungarsk gullash er en rustik og velkrydret gryderet, der gør underværker på en kold vinterdag.

Ingredienser

600 g Oksekød (i 2×2 cm tern)
2 spsk Olie
2 Løg (hakket)
2 fed Hvidløg (hakket)
2 Gulerødder (i tern)
1 Pastinak (i tern)
2 Selleri blade (i tern)
1 dåse Flåede og hakkede tomater
2 Grønne peberfrugter (i tern)
3 Mellemstore kartofler (i tern)
1 spsk Ungarsk paprika pulver
1 tsk Stødt kommen
1 Laurbærblad
1 drys Salt og friskkværnet peber (efter smag)

Fremgangsmåde

1. Varm olien op i en gryde og steg de hakkede løg til de får en flot, gyldenbrun farve.

2. Drys løgene med paprikapulver under omrøring for at forhindre paprikaen i at brænde på.

3. Tilsæt oksekødsterningerne og sauter dem indtil de bliver hvide og får en smule brunlig farve.

4. Tilsæt hvidløg, stødt kommen, salt, peber og laurbærbladet. Tilsæt vand, så det dækker indholdet i gryden. Lad det simre ved svag varme i mindst 1½ time – gerne længere!

5
. Efter ca. 1½ time tilsættes gulerødder, pastinak, kartofler, bladselleri og lidt mere vand og salt om nødvendigt.

6. Når grøntsager og kød er næsten færdigt tilsættes tomat og grøn peber. Lad det koge ved svag varme i yderligere et par minutter. Du kan også vælge at fjerne låget, hvis du ønsker en tykkere gullash.

7. Bring blandingen i kog og tilsæt csipetke dejen med mindre du foretrækker at spise din gullasch med brød eller kartoffelmos. Csipetke skal koge i ca. 5 minutter, før den er klar til servering.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *