Lasagne med laks og spinat

2017-09-26
  • Til: 4 personer
  • Tilberedningstid: 60m

Denne lækre og anderledes lasagne er baseret på laks og spinat – en råvarekombination man sjældent går helt galt i byen med! Sammen med muskatnød, hvidvin, creme fraiche og smeltet mozzarella får man en rigtig delikat og cremet lasagne, der smager fremragende sammen med en frisk grøn salat og et glas kølig hvidvin (se fx. vores vinanbefaling nedenfor).

Ingredienser

250 g Frisk laksefilet
2 dl Hvidvin
1 bundt Frisk dild (i kviste)
1⁄2 Citron (i skiver)
1 fed Hvidløg (knust)
1 dl Creme fraiche
2 Forårsløg (i tynde skiver)
50 g Syltet rød peberfrugt (drænet, hakket groft)
1 drys Muskatnød (friskreven)
100 g Babyspinat (vasket)
250 g Lasagneplader
1⁄2 dl Parmesan ost (revet)
200 g Mozzarella (revet)

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen til 175 °C.

2. Hæld vinen i en lav, bredbundet gryde eller sautérpande. Tilsæt citronskiver, hvidløg og halvdelen af dildkvistene samt salt og peber. Bring blandingen i kog og tilsæt laks. Lad det simre videre indtil fisken er kogt igennem. Vend den en enkelt gang hvis væsken ikke dækker laksen helt.

3. Tag laksen op af væsken og stil den til side. Fjern dild, citron, hvidløg og skru op for varmen. Reducér væsken til ca. 1/2 dl.

4. Hæld creme fraiche i en skål og tilsæt forårsløg, syltet rød peberfrugt, muskatnød og den anden halvdel af dild, som i dette tilfælles skal hakkes fint. Tilføj den reducerede sauce, rør rundt og smag til med salt og peber. Opbevar blandingen på køl til den skal bruges.

5. Skær laksen i mundrette stykker med en gaffel eller med fingrene.

6. Smør et ovnfast fad med lidt olie og fordel de forskellige ingredienser i følgende rækkefølge: Pasta, babyspinat, laks, sauce og ost. Afslut med et lag ost på toppen.

7. Bag lasagenen ca. 30 minutter så den er varm og boblende og osten er smeltet.

8. Lad din lasagne med laks og spinat trække i cirka 10 minutter før den skæres ud og serveres. God fornøjelse!

Få ferske fisk leveret til døren fra Kystfisken.dk – klik her.

Opskriftstype:, Tags:
Bedømmelse

(5 / 5)

5 5 1
Bedøm denne opskrift

1 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Bearnaise sauce

  • De fire årstider – pizza quattro stagioni

  • Pizza med hjemmelavet kebab og creme fraiche dressing

  • Kartoffelpizza

  • Koldhævet pizzadej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *