Hvid chokoladekage

2017-11-09

Chokoladekage behøver ikke at være brun. Prøv denne lækre hvide chokoladekage, med hvid chokolade i dejen og på toppen. Det smager sødt og mildt, så den er et hit til den søde tand. Lav den til børnefødselsdagen eller til eftermiddagskaffen. Se opskriften nedenfor.

Ingredienser

300 g Hvid chokolade
150 g Smør
115 g Sukker
5 Æg
60 g Hvedemel
120 g Marcipan

Fremgangsmåde

1. Forvarm din ovn på 160 grader.

2. Skær smør i tern, hæld det i en gryde og sæt den over svag varme.

3. Tilsæt 150 g. hvid chokolade og smelt smør og chokolade ved svag varme.

4. Del 4 æg i æggeblommer og æggehvider.

5. Pisk to af æggeblommerne og det sidste hele æg sammen med sukker, indtil massen er en hvid og luftig æggesnaps.

6. Pisk to æggehvider stive.

7. Riv marcipanen groft.

8. Det smeltede smør og chokolade blandes i æggesnapsen lidt efter lidt.

9. Når massen er ensartet tilsættes revet marcipan og hvedemel i massen.

10. Rør rundt til massen er ensartet.

11. Vend til sidst de piske æggehvider i.

12. Hæld dejen i en smurt springform med en diameter på 26 cm.
Bag kagen i ovnen i ca. en time.

13. Afkøl kagen, når den er bagt færdig.

14. Når kagen er kølet af smeltes 150 g. hvid chokolade over vandbad og smøres på kagens top.

Noter

Kagen kan også laves i muffinsforme.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *