Bruschetta med to slags tomat
2017-07-25- Køkkentype:Italiensk
- Ret:Forret
- Sværhedsgrad:Let
- Føj til favoritter
- Til: 12 Bruschetta
- Tilberedningstid: 20m
Bruschetta er en klassisk italiensk specialitet, der ofte er at finde under forret-sektionen på menukortet hos italienske restauranter. Retten er ligesom de fleste ting i det italienske køkken utrolig enkel og nem at lave. Den består grundlæggende af ristet ciabattabrød med olivenolie, hvidløg og forskellige former for pålæg.
Det er altafgørende for at opnå et godt resultat, når man laver bruschettaer, at man Bruschetta bruger råvarer af høj kvalitet. Går man på kompromis med bare én enkelt af de anvendte ingredienser, risikerer man at retten falder helt til jorden! Dette er både styrken, men også faren ved retter der på papiret er helt enkle at lave.
Bruschetta med tomat er en af de mest klassiske bruschetta opskrifter overhovedet. I dette tilfælde har vi dog valgt at “tviste” den lidt, og har derfor tilføjet soltørrede tomater og en smule balsamico eddike for at give smagen en smule mere syrlighed og kraft.
Ingredienser
- 6 Blommetomater (hakkede)
- 1 dl Soltørrede tomater i olie (hakkede)
- 3 fed Hvidløg (hakket)
- 1⁄2 dl Olivenolie
- 2 spsk Balsamico eddike
- 1 bundt Friske basilikumblade (groft hakkede)
- 1 knsp Salt og friskkværnet peber (efter smag)
- 1 Ciabatta
- 200 g Revet mozzarella
Fremgangsmåde
Trin 1
Forvarm ovnen til 225 grader.
Trin 2
I en stor skål blandes tomater, soltørrede tomater, hvidløg, olivenolie, balsamico, basilikum, salt og peber. Lad blandingen trække i 10 minutter.
Trin 3
Skær ciabattaen i ca. 2 cm tykke skiver og læg dem på en bageplade. Bag dem i et par minutter til de er let gyldne.
Trin 4
Fordel tomatblandingen på brødskiverne og top dem med mozzarella.
Trin 5
Bag dine bruschetta i 5 minutter, eller indtil osten er smeltet.
Bedømmelse
(5 / 5)
1 har bedømt denne opskrift