Gnocchi di Ricotta

2017-11-08

Gnocchi er en af de mere specielle italienske specialiteter som man enten elsker eller hader! Personligt har jeg aldrig rigtig fået smagsløgene op for disse boller, men det skal ikke afholde mig fra at bringe en opskrift på retten!

Modsat hvad en sur kommentator påstod kan Gnocchi ikke kun laves med kartofler som grundingrdeins, men en lang række forskellige, fx mel, semolina, kartofler og brødkrummer. Hvilken opskrift der bruges afhænger af hvilken italiensk region man befinder sig i!

Disse gnocchi serveres sammen med en tomatsauce. Du finder opskriften her: Napolitansk tomatsauce.

Ingredienser

8 dl Mel
2 Æg
600 g Ricotta ost (godt drænet)
1 dl Parmesa ost (frisk revet)
1 knsp Salt og peber
1 tsk Olivenolie

Fremgangsmåde

1. Hæld det meste af melet i en stor skål. Tilsæt æg, Ricotta ost, parmesan, salt og peber. Ælt alle ingredienserne sammen til en dej med hænderne.

2. Hæld dejen ud på en ren, letmelet overflade og ælt i yderligere 2 til 3 minutter. Tilføj den resterende mel hvis dejen begynder at blive klæbrig. Dejen er klar når den ikke længere klæber til dine hænder.

3. Del dejen i fire stykker og rul til kugler. Rul hver kugle ud til en pølse med omtrent samme længde som din pegefinger. Skær hver pølse i 1 cm tykke skiver.

4. Forvarm ovnen til 175 grader.

5. Bring en store gryde vand i kog. Tilsæt olivenolie sammen med dejskiverne.

6. Kog ved høj varme indtil gnocchi’erne stiger op til overfladen af vandet – det tager ca. 2 til 3 minutter. Fjern de kogte gnocchi fra vandet med en hulske.

7. Lav en portion tomatsauce. Du finder opskriften her. Hæld saucen på en sauterpande og tilføj de kogte gnocchi. Rør rundt indtil sauce og gnocchi er godt blandet sammen. Overfør retten til til et ovnfast fad, drys med parmesan ost og bag den i ovnen i 10 minutter.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Bearnaise sauce

  • De fire årstider – pizza quattro stagioni

  • Pizza med hjemmelavet kebab og creme fraiche dressing

  • Kartoffelpizza

  • Koldhævet pizzadej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *