Æble/ingefæris med karamelsovs

2017-11-10

Jeg elsker karamel. Og jeg elsker vaniljeis med karamelsovs. Men man skal jo også prøve noget nyt engang imellem. Derfor tænkte jeg at jeg ville gøre desserten lidt friskere og lidt mere spændende ved at erstatte den almindelige vaniljeis med en æble/ingefæris.

Og jeg kan bedst lide at gøre tingene så lette som muligt. Så i mangel af ismaskine (og muligvis også tålmodighed) lavede jeg isen af en almindelig vaniljeis, æblejuice og støt ingefær.

Isen lod jeg tø op til det blev en soft ice. Så rørte jeg æblejuice i til jeg var tilfreds med smagen, og derefter smagte jeg til med ingefær. Jeg brugte ca. 1 dl juice og 1 tsk ingefær til ½ liter is. Så kom isen i fryseren igen, og et par timer senere var den klar til at spise. Det var faktisk ikke nødvendigt at røre i den undervejs.

Ingredienser

100 g Sukker
10 g Smør
1 dl Fløde

Fremgangsmåde

Smelt halvdelen af sukkeret i en gryde til det bliver brunt. Rør smøret i. Tilsæt fløde lidt efter lidt under omrøring. Tilsæt den sidste halvdel af sukkeret og lad det smelte.

Resultatet var både sødt, friskt og spændende. Det er forbløffende hvor godt æbleisen smager i forhold til hvor let det er at lave.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *