Banan kage
2017-11-08Banankage er en klassisk skærekage, som vi alle kender og de fleste kan lide. Den er nem at lave, smager dejligt og fungerer godt på farten, hvor den er nem at tage med. Prøv denne opskrift på en svampet og saftig banankage, som smager tilpas af banan og er toppet med chokoladeovertræk.
Ingredienser
4 Æg
230 g Sukker
1 Vaniljestang
4 Bananer (godt modne)
150 g Hvedemel
1 tsk Bagepulver
150 g Smør (flydende)
100 g Chokolade (gerne mørk)
Fremgangsmåde
1. Pisk æg, kornene fra vaniljestangen og sukkeret til en luftigt lys æggesnaps.
2. Mos bananerne med en gaffel.
3. Sigt mel og bagepulver i skålen med æggesnapsen.
4. Tilsæt smørret i skålen og rør rundt.
5. Tilsæt bananmosen i skålen og rør rundt.
6. Smør en aflang bageform på ca. 1 l. med fedtstof.
7. Hæld dejen i den smurte bageform.
8. Bag banankagen i ca. 40 min. ved 180 grader.
9. Når kagen er bagt færdig skal den afkøle.
10. Smelt chokoladen over vandbad og hæld det over den afkølede kage.
11. Nyd kagen, når chokoladeovertrækket er stivnet.
Noter
I stedet for at overtrække kagen med chokolade kan du hakke chokoladen og tilsætte den i dejen.
Kagen er egnet til frysning.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift