Wienerschnitzel opskrifter
Grundlæggende er en wienerschnitzel en tynd skive af banket kalvekød, der er blevet paneret og stegt i olie og som typisk serveres med citron, syltetøj samt tysk kartoffelsalat, pommes frites eller kogte kartofler med persille og smør. I Østrig er begrebet “Wiener Schnitzel” beskyttet ved lov, hvilket betyder at enhver schnitzel med dette navn skal være lavet af kalvekød!
Wienerschnitzlens historie
Faktisk stammer wienerschnitzlen hverken fra Østrig eller Tyskland, men derimod fra Norditalien, hvor den kan spores helt tilbage til 1134. Her blev retten tilsyneladende serveret til et middagsselskab i Milano under navnet Cotoletta alla Milanese.
Udtrykket winerschnitzel kan dateres tilbage til 1862, hvor en berømt østrigsk general, som tilbragte meget af sin tid tæt på Milano, introducerende retten for wienerne.
Opskrift på wienerschnitzel
Her på Wienerschnitzel.dk har vi samlet en lang række forskellige opskrifter på winerschnitzel. Her kan du udover et par versioner af den klassiske wienerschnitzel fra Wien finde forskellige moderne fortolkninger samt et par opskrifter på klassisk wienerschnitzel tilbehør.
Du finder vores opskrifter i højrespalten eller ved at klikke på dette link: Wienerschnitzel opskrift.