Vælg den rigtige sushi kniv
Et af de vigtigste redskaber, når man skal lave sin egen sushi er kniven. Uden en ordentlig kniv er det ganske enkelt umuligt at skære fisk, grøntsager og makiruller på den rigtige måde.
At lave sin egen sushi er i høj grad et præcisionsarbejde i alle facetter og med den rigtige kniv er man da i hvert sikker på ikke at gå ned på udstyret!
3 primære knivtyper
Der findes tre primære typer af sushi knive:
Deba-Bocho. Denne type bruges til det grove arbejde, dvs. gennemskæring af tykke ben og grov filetering af fisk. | |
Sashimi-bocho. Den kniv bruges til at give de udskårne fileter den sidste finish og forme dem så de fremstår flotte og præsentable. | |
Usuba eller Nakiri-bocho (dansk: Grøntsagskniv). Den sidste knivtype bruges til at udskære grøntsagerne i barberblads tynde skiver. |
Materiale
Knivene kan være fremstillet af stål, rustfrit stål eller alternative metalsammensætninger. Der er fordele og ulemper ved alle materialetyper, så prøv dig frem. For eksempel vil en kniv fremstillet af kulstål holde sig meget skarp længe, men den har også den ulempe, at den ruster, hvis ikke den bliver ordentligt vedligeholdt. Modsat vil en rustfri stålkniv ikke ruste, men den vil til gengæld ikke holde samme skarphed som kulstålkniven. De nyeste knive med alternative metalsammensætninger vil både holde sig skarpe og rustfrie, men er til gengæld meget kostbare.
Eksempler på anbefalelsesværdige sushi-knive
Hjemmesiden Japanske Kokkeknive fører en række håndsmedede japanske køkkenknive. Knivene er ikke billige, prisen starter ved 549,- for en lille frugtkniv til hverdagsbrug, men kvaliteten er efter sigende helt i top.
Gå til Japanske Kokkeknive her
Når blot skarpheden og materialet er på plads, er det vigtigste man skal fokusere på når man vælger en sushi kniv, at kniven skal være afbalanceret og ligge godt i hånden. Optimalt set skal den nærmest føles som en forlængelse af din hånd!