Popcakes FAQ

SPONSORERET| 0 kommentarer | On : 15. november 2017 | Kategori : Kager

Læs nedenfor vores FAQ (‘frequently asked questions’ – eller ‘ofte stillede spørgsmål’) til bagning af popcakes. Her er de spørgsmål, som oftest rejser sig, når vi laver popcakes. Mon ikke om du kan bruge et eller to af svarene til at blive endnu bedre til at lave popcakes.

Q: Hvorfor knækker chokoladen?

A: Hvis chokoladen varmes for meget op, inden du dypper dine popcakes deri, er der en risiko for at den knækker. Ligeledes er der en risiko, hvis du fryser dine popcakes kagekugler, inden de overtrækkes med chokolade.

Varm chokoladen stille og roligt op, så den akkurat er varm nok til at smelte og ikke er rygende varm. Dette kan du gøre over vandbad. Hvis du sætter dine popcakes i fryseren, så lad den kun køle ned, så de sætter sig. Lad dem ikke blive frosne, for hvis de er for kolde, vil de ’svede’ efter, du har taget dem ud af fryseren.

Q: Hvordan reparerer jeg knækket chokoladeovertræk?

A: Dæk det flækkede chokoladeovertræk med smeltet chokolade. Hvis du har pyntet med drys eller krymmel, kan du drysse mere af det på reparationen og camouflere det på den måde.

Q: Chokoladen er for tyk til at overtrække med.

A: Chokoladen er sandsynligvis overopvarmet. Chokoladen skal opvarmes stille og roligt over vandbad. Hvis du opvarmer chokoladen i mikroovn, skal du røre i den ca. hvert 15. sekund, så du kan styre temperaturen. Du kan også købe en god chokoladesmelter her.

Hvis uheldet er ude, kan du justere konsistensen ved at hæld nogle dråber vegetabilsk olie i chokoladen. Tilsæt mere lidt efter lidt til den ønskede konsistens er opnået.

Q: Hvorfor falder kagekuglerne af pinden?

A: En af de typiske grunde til dette problem, er hvis du har puttet for meget frosting i dejen. Start med at tilsætte halvdelen og derefter resten gradvist indtil dejen har den rette konsistens. Hvis kagen er fugtig i forvejen, så tilpas mængden af bindemiddel.

En anden grund kan være at kagekuglerne ikke er helt afkølede inden de dyppes i overtræk. Lad evt. fadet med kagekugler blive i køleskabet og tag en kagekugle ud af gangen og overtræk den.

Husk at dyppe hver popcakes pindene ca. 1 cm. ned i smeltet overtræk, før du stikker dem i kagekuglerne. Det binder popcakes pinden til kagekuglen.

Q: Hvordan kan jeg farve hvid chokoladeovertræk?

A: Du kan farve hvid chokolade med oliebaseret slikfarve, som f.eks. dette sæt fra Candy Melts. Dette sæt kan du både farve chokolade og Candy Melts med. Du kan også anvende pulverfarve eller anvende farvet chokolade eller Candy Melts.

Q: Kan jeg anvende andet bindemiddel i dejen end smørcreme og frosting?

A: Ja, det kan du sagtens. Du kan f.eks. anvende neutral flødeost, creme fraiche, jordnøddesmør, kagecreme, blødgjort smør, ganache, marmelader osv. Du skal bare tilsætte noget, som holder brødkrummerne i dejen sammen.

Q: Kan jeg bruge en færdiglavet kage?

A: Ja, du kan både færdiglavede kager, kagerester eller optimalt – bage en frisk kage selv.

Q: Hvordan skal popcakes opbevares?

A: Opbevar dine popcakes overdækket i en lufttæt beholder. Tag dem ud et par timer, før de skal serveres, så de får stuetemperatur.

Q: Hvor lang tid i forvejen kan jeg lave popcakes?

A: Du kan fryse dine popcakes, så du kan lave dem lang tid i forvejen. Når chokoladen først er størknet, er der ingen risiko for, at chokoladeovertrækket knækker ved at fryse dem. Lad dem tø op i køleskabet i 24 timer før du serverer dem. På den måde vil de ikke ’svede’, når du serverer dem. Hvis du ikke vil fryse dem, så lav dem 3-4 dage før de skal serveres, og opbevar dem i køleskabet.

Q: Hvorfor bliver mine popcakes pinde bliver gule og olierede?

A: Hvis der er meget fedt og olie i popcakes dejen risikerer du at det trænger ind i popcakes pinden, hvis den er lavet af pap eller træ. For at forhindre dette kan du anvende popcakes pinde af plastik eller mindre frosting i dejen.

Q: Kan jeg anvende andet end chokolade til overtræk?

A: Ja, alt efter hvilket udtryk, som du ønsker, kan du anvende Candy Melts, frosting, drys af hakkede nødder, royal icing o.l. Candy Melts har samme egenskaber som chokolade og fås i mange farver her. Royal icing bliver i modsat til frosting hård, når den tørrer.

Q: Hvor kan jeg købe popcakes pinde og popcakes standere?

Du kan købe forskellige popcakes pinde og standere her. Dertil kan du læse denne artikel med gode råd til popcakes standere.

Q: Skal jeg nødvendigvis bruge en foodprocessor, når jeg skal lave popcakes dejen?

A: Nej, men det gør processen nemmere. Du kan blende kagen til krummer eller smuldre den helt fint og blande dejen med hænderne i stedet for.

Sådan laver du popcakes

Se vores opskrift på popcakes her.

Del denne artikel!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *