Wienerschnitzel fra Wien

2017-07-26
  • Til: 4 personer
  • Tilberedningstid: 20m

Få retter oser mere af østrigsk og sydtysk hygge end den efterhånden klassiske wienerschnitzel. Som det er tilfældet med mange enkle retter er kvaliteten af råvarerne helt afgørende for smagen. Sørg derfor for at både kød og fedtstof er helt frisk!

Denne opskrift er på den helt traditionelle wienerschnitzel uden dikkedarer og den stammer efter sigende fra Wien – så den skulle gerne være 100 % autentisk!

Ingredienser

  • 4 stk Kalve inderlår
  • 1 dl Mel
  • 1 tsk Salt
  • 2 dl Rasp
  • 2 stk Æg
  • Olie eller svinefedt til stegning (Skal det være helt traditionelt anvendes svinefedt)

Fremgangsmåde

Trin 1

Placer kødet mellem to stykker plastikfilm og bank det fladt med en tung, plan overflade (fx en stegepande eller en kødhammer). Kødet skal helst ikke være mere end ca. ½ cm tykt for at opnå de bedste resultater.

Trin 2

Tag 3 tallerkener - 2 flade og en dyb. Bland mel og salt i den ene flade tallerken og hæld rasp i den anden. Pisk æg godt i den dybe tallerken.

Trin 3

Varm rigeligt med fedtstof på en pande. Sørg for at paneret kød "svømmer" i fedtstof. modsat hvad man ellers skulle tro så vil paneringen optage mindre fedtstof end hvis kødet klistrer til panden.

Trin 4

Dyb først kødet i mel til overfladen er helt tør og giv det derefter en dukkert i ægget. Lad det overskydende æg dryppe af og rul til sidst i rasp indtil kødet er helt dækket. Put koteletten på den varme pande og steg 3-4 minutter på hver side eller indtil begge sider er gyldenbrune.

Bedømmelse

(5 / 5)

5 5 1
Bedøm denne opskrift

1 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Spätzle

    Spätzle

  • Klassisk wienerschnitzel

    Klassisk wienerschnitzel

  • Sund wienerschnitzel

    Sund wienerschnitzel

  • Nem og hurtig wienerschnitzel

    Nem og hurtig wienerschnitzel

  • Wienerschnitzel med parmesan

    Wienerschnitzel med parmesan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *