Tuntatar
2017-08-23- Køkkentype:Japansk
- Ret:Forret
- Sværhedsgrad:Let
- Føj til favoritter
- Til: 10 portioner
- Tilberedningstid: 1:30 timer
Den væsentligste forudsætning for en vellykket tuntatar er, at der anvendes meget frisk tunfisk. Køb derfor fisken hos en fiskehandler du stoler på og fortæl ham at den skal spises rå.
Denne tuntatar er fremragende som appetizer eller forret sammen med et glas kølig hvidvin eller champagne. Server den på kiks eller tyndskåret, ristet brød.
Ingredienser
- 300 g Meget frisk tun
- 1⁄2 dl Olivenolie
- 1 Limefrugt
- 1⁄2 tsk Wasabipulver
- 1⁄2 spsk Sojasauce
- 1 tsk Salt
- 1⁄2 tsk Friskkværnet peber
- 2 Forårsløg (hakket)
- 1 Moden avocado
Fremgangsmåde
Trin 1
Skær tunen i små tern og læg den i en skål.
Trin 2
I en anden skål blandes olivenolie, saft og reven skal fra lime, wasabi, sojasauce, salt og peber. Hæld blandingen over tunfisken og bland godt. Tilsæt de hakkede forårsløg.
Trin 3
Skær avocadoen i halve, fjern kerne og skræl og skær den i små tern. Bland forsigtigt avocado ind i tunblandingen.
Trin 4
Stil tuntataren på køl i mindst en time før servering. Serveres på kiks eller ristet brød.
Bedømmelse
(5 / 5)
1 har bedømt denne opskrift