Svenske frikadeller – “Köttbullar”
2017-11-08Svenskerne er først og fremmest kendt for 3 ting: IKEA, Volvo og köttbullar! Den følgende opskrift, der stammer fra Sverige, er på de ægte svenske kødboller. Skal det være helt rigtigt bør kødbollerne serveres med kartoffelmos og råsyltede tyttebær.
Husk at svenske kødboller først og fremmest skal fremstilles med kærlighed. Velbekomme!
Ingredienser
500 g Hakket kalv og flæsk
250 ml Mælk
75 g Rasp
1 Æg
1 g Løg (hakket)
1 drys Salt og friskkværnet peber
1 knsp Stødt allehånde
Fremgangsmåde
1. Svits løget i lidt smør på en pande til det er gennemsigtigt. Tag panden af varmen.
2. Bland rasp og mælk og tilsæt hakket kød, løg, æg og krydderier. Tilsæt lidt vand hvis blandingen føles for fast. Du kan checke smagen ved at teststege en lille frikadelle.
3. Form små kødboller vha. to skeer og placer dem på en fugtig tallerken.
4. Brun rigeligt med smør på en pande og steg frikadellerne til de er brune på alle siderne. Ryst panden ofte.
Bedømmelse
(5 / 5)
1 har bedømt denne opskrift