Sunde vafler
2017-08-08- Ret:Bagværk, Dessert, Søde sager
- Sværhedsgrad:Let
- Føj til favoritter
- Til: 12 vafler
- Tilberedningstid: 30m
Umiddelbart skulle man ikke tro at sund madlavning og vafler hænger specielt godt sammen! Ikke desto mindre har vi med denne opskrift gjort forsøget, så der også er muligt for de sundhedsbevidste at nyde en omgang lækre vafler.
Hvad har vi så gjort for at gøre denne dej lidt sundere end den gennemsnitlige dej til vafler?
For det første har vi skåret ned på sukkeret, dernæst har vi udskiftet smør med rapsolie, der er et betydeligt sundere fedtstof med et højt indhold af omega-3 fedtsyrer og endelig har vi tilføjet hørfrømel* og hvedekim, der er spækket med vitaminer og gode ernæringsmæssige egenskaber.
*Kan du ikke skaffe hørfrømel kan du sagtens bruge hele, blendede hørfrø i stedet.
Ingredienser
- 3 dl Hvedemel
- 1 dl Hørfrømel
- 1 dl Hvedekim
- 3 tsk Bagepulver
- 1 spsk Sukker
- 1 knsp Salt
- 1 tsk Vanillesukker
- 5 dl Skummetmælk
- 1⁄2 dl Rapsolie
- 1⁄2 dl Æblemos
- 2 Æg
Fremgangsmåde
Trin 1
Forvarm et vaffeljern.
Trin 2
Pisk æggene og tilsæt resten af de flydende ingredienser - mælk, olie og æblemos.
Trin 3
Bland de tørre ingredienser i en separat skål - mel, hørfrømel, hvedekim, bagepulver, sukker, salt og vanillesukker. Hæld de to blandinger sammen og rør til du har en fin og glat dej.
Trin 4
Steg vaflerne i vaffeljernet og steg indtil de er sprøde og gyldne.
Bedømmelse
(4.5 / 5)
2 har bedømt denne opskrift