Spicy kylling i karry – Chicken Masala

2017-11-06

Masala betyder “blanding af krydderier”, og det er netop det denne opskrift byder på: en stærk blanding af mange krydderier.

Man bruger fx karryblade, som herhjemme skal købes i specialsupermarkeder eller asiatiske madbutikker, og det pulveriseres sammen med nelliker og kanel, så man har sin egen krydderiblanding.

Til en stærk ret er det godt at spise ris til, fordi risene har en mild smag, der kan suge sauce godt op.

Ingredienser

500 g Kylling (i mellemstore stykker)
50 ml Tykmælk
1 tsk Rød chilipulver
1⁄4 tsk Gurkemeje
Salt (efter behov)
hndf Cashewnødder
4 spsk Mælk
1 Kanelstang
10 fed Karryblade
3 Nelliker
3 spsk Olie
1 Lille løg (hakket)
1 Tomat (hakket)
1⁄2 tsk Ingefær (finthakket)
1⁄2 tsk Hvidløg (finthakket)
1 tsk Korianderpulver
3⁄4 tsk Sort peber (friskkværnet)
1⁄4 tsk Spidskommen
Frisk Koriander

Fremgangsmåde

1. Bland chili, gurkemeje, salt og tykmælken sammen og vend kyllingestykkerne i. Lad det stå og marinere i 20-30 min.

2. Mens kyllingen marineres blendes en pastamasse af cashewnødder og mælk.

3. På en tør pande ristes kanel, nelliker og karryblade i ca. 1 min. Knus det derefter i en morter, til der er en fin pulver.

4. I en tykbundet gryde steges løgene i 1 1/2 spsk olien til de er klare, tilsæt så hvidløg og ingefær og lad det stege et par minutter for lavere varme.

5. Kom derefter korianderpulver, spidskommen og peber og steg yderligere ca. 1 min, inden tomaterne tilsættes og det hele blandes godt sammen og steges videre et par minutter.

6. Lad blandingen køle af og mas det sammen til en pasta (masala), når det er koldt.

7. Den anden halvdel af olien varmes nu i en gryde og den marinerede kylling steges deri. Først for høj varme i 4-5 min. og derefter yderligere 4-5 min. for lav varme under låg.

8. Masala-pastaen tilsættes, ligesom cashewnødde-pastaen og krydderiblandingen. Det hele blandes godt rundt, og der tilsættes evt. lidt vand for en mere lind konsistens. Kog det kyllingen er mør og den rette konsistens er opnået.

9. Server varm med de friske korianderblade på toppen.

Bedømmelse

(4 / 5)

4 5 1
Bedøm denne opskrift

1 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *