Spaghetti med muslinger

2017-11-10

Næsten overalt i Italien og de andre middelhavslande kan man finde denne ret på spaghetti med muslinger (og/eller andet godt fra havet) – især, naturligvis, når man er i nærheden af kysten. Er man tomatelsker kan man sagtens tilføje en dåse hakkede tomater – det kunne italienerne også godt finde på!

Ingredienser

6 spsk Olivenolie
1 fed Hvidløg (finthakket)
1 Chili (finthakket, valgfrit)
400 g Blåmuslinger (eller andre skaldyr)
2 spsk Tør hvidvin
1 drys Salt og friskkværnet peber (efter smag)
400 g Spaghetti
1 hndf Persille (finthakket)

Fremgangsmåde

1. Varm olivenolien i en gryde og svits hvidløg og chili (valgfrit) til hvidløget er letgyldent.
2. Tilsæt blåmuslinger og eventuelt andre skaldyr, skru op for varmen og svits i 8-10 minutter under konstant omrøring. De muslinger, som efter de 10 minutter ikke er åbne, kasseres.
3. Hæld vinen ved og lad den koge ind i 1 minut. Hold blandingen varm over svag varme og smag til med salt og peber.
4. Kog pastaen efter anvisning på pakken, hæld vandet fra og lad den dryppe af. Bland den med saucen og server retten drysset med persille.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *