Spaghetti Bolognese
2017-11-10Denne helt klassiske pastaret findes i ligeså mange varianter som der findes pastakokke. Nedenstående opskrift er mit personlige bud på en Spaghetti Bolognese, der har været en uundværlig kulinarisk følgesvend igennem min tid som studerende.
Den er billig, den er let at lave, den er velsmagende og man kan med fordel lave til flere dage ad gangen. Faktisk vil man opdage at med mindre den får lov at simre i flere timer, så smager den faktisk bedre ”dagen derpå”.
Fundamentet for den Bolognese er en såkaldt ”Ragu” bestående af løg, bladselleri og gulerod
Ingredienser
2 Løg (hakkede)
2 fed Hvidløg (hakket)
2 Gulerødder (i små tern)
1 Stang bladselleri (i små tern)
2 spsk Tør vin
500 g Oksefars
2 dåse Hakkede, flåede tomater
1 dåse Tomatkoncentrat (stor dåse (140 g))
1 Oksebouillon terning
1 bundt Friske basilikumblade (grofthakkede)
1 drys Salt og friskkværnet peber (efter smag)
1 drys Sukker (efter smag)
Olivenolie (til stegning)
400 g Frisk eller tørret pasta (efter eget valg)
Fremgangsmåde
1. Varm lidt olivenolie i en stor gryde og steg løg og hvidløg til de er gennemsigtige.
2. Tilsæt gulerødder og bladselleri og steg videre i ca. 5 minutter ved medium varme.
3. Tilsæt vinen og steg videre i ca. 5 minutter til alkoholen er fordampet.
4. Tilsæt det hakkede oksekød og brun det.
5. Tilsæt tomater, tomatkoncentrat, oksebouillon og basilikumblade. Lad blandingen simre indtil du ikke længere kan holde sulten for døren (mindst 30 minutter, men meget gerne længere)!
6. Kog pastaen efter pakkens anvisning.
7. Smag kødsovsen til med salt, friskkværnet peber og sukker.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift