Souvlaki
2017-08-23- Køkkentype:Græsk
- Ret:Hovedret
- Sværhedsgrad:Let
-
Føj til favoritter
- Til: 4 Personer
- Tilberedningstid: 30m
Souvlaki er en populær græsk fast food ret, der består af små stykker grillet kød på spyd. Det serveres ofte sammen med ris eller pommes frites samt en frisk græsk salat og naturligvis tzatziki!
Tilbehør: Spyd af metal eller træ.
Ingredienser
- 500 g Lammekølle eller svinekød
- 1 Citron
- 1 dl Olivenolie
- 1 drys Salt, peber og oregano (efter smag)
Fremgangsmåde
Trin 1
Skær lam- eller svinekød i tern.
Trin 2
Træk kødternene på spyd.
Trin 3
Bland en marinade af olivenolie, salt, peber og citronsaft i en stor, dyb tallerken.
Trin 4
Mariner spydende i blandingen i ca. 15 minutter.
Trin 5
Grill dem på en grill eller i ovnen. Hold øje med dem og vend dem jævnligt indtil kødet er gennemstegt.
Trin 6
Tag dem af grillen eller ud af ovnen og drys dem oregano. Servér straks!
Bedømmelse
(5 / 5)
1 har bedømt denne opskrift