Som Tum – ”Papaya salat”

2017-11-10
  • Til: 2 personer
  • Forberedelsestid: 20m

Denne specielle ret stammer fra den nordøstlige del af Thailand. Kombineret med grillet kylling og jasminris udgør det et perfekt hovedmåltid!

Den lidt specielle ingrediens “Tamarind juice” kan købes hos de fleste asiatiske købmænd og velassorterede grønthandlere.

Ingredienser

1 Frisk, grøn papaya
5 Thai chili (prik kee noo)
6 fed Hvidløg (grofthakket)
2 Mellemstore tomater (i tynde skiver)
1 dl Grønne bønner (i ca. 2 cm lange skiver)
2 tsk Fiskesauce
1 dl Tamarind juice

Fremgangsmåde

1. Skræl papayaen, skær den over på midten og fjern kernerne. Skær frugten i tynde strimler, drys lidt salt på og lad stå i 30 minutter.

2. Stød alle de øvrige ingredienser bortset fra tomaterne grundigt i en morter og bland grundigt.

3. Tilsæt tomater og papaya og bland igen – denne gang uden at støde!

Bedømmelse

(5 / 5)

5 5 2
Bedøm denne opskrift

2 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Lahb Gai – ”Spicy salat med kylling”

  • Pad See Ew – Thai nudler med sojasauce

  • Tom Kha Gai – ”Kokosmælk suppe”

  • Pad Thai

  • Goong Gah Tee-em – “Hvidløgsrejer”

Kommentar (1)

  1. skrevet af søren ølting d. 24. marts 2019

    Hej jeg vil bare sige at jeg tror i har fået lavet nogen gode opskrifter som jeg skal have prøvet af på min Thai hustru. der næst så hedder retten Som Tam og udtales Som Dam.
    Længere nede i opskrifterne er der Reje suppen. Den hedder Tom Yum Gung. Rejer = Gung

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *