Rød pesto
2017-09-28- Ret:Tilbehør
- Sværhedsgrad:Let
- Føj til favoritter
- Til: 1 portion
- Tilberedningstid: 30m
Denne røde pesto er lavet på rød peberfrugt, og er inspireret af den spanske Romesco sauce. Den er virkelig lækker både i pastaretter, men også som dip til kartofler eller sauce til lyst kød og fisk. Derudover bruger jeg den ligesom andre pestoer og tapanader til at spise på lækkert brød.
Den tager lidt længere tid at lave end den grønne pesto, da der er flere ingredienser, der skal bearbejdes, men det betaler sig, når man smager resultatet.
Ingredienser
1 Peberfrugt (ca 200 gram)
40 g Mandler
20 g Pinjekerner
20 g Parmesan
2 spsk Chili (friskhakket)
2 fed Hvidløg
2 spsk Olivenolie
2 spsk Tomatpuré
1 tsk Paprika
1 drys Salt og peber (efter smag)
Fremgangsmåde
1. Skær peberfrugten over på langs og fjern stilk og kerner. Lægges på en bageplade med skindsiden opad. Grilles i ovnen ved 200 grader til skindet er sort og til at pille af.
2. Rist mandler og pinjekerner på en tør pande.
3. Blend mandler, pinjekerner, chili, hvidløg, parmasan og paprika til en grov pasta.
4. Tilsæt de bagte peberfrugter (uden skind), tomatpuré og olivenolie og blend til pestoen har en cremet konsistens.
5. Smag til med salt og peber.
Bedømmelse
(5 / 5)
1 har bedømt denne opskrift