Quiche Lorraine
2017-07-04- Køkkentype:Fransk
- Ret:Hovedret, Tærter
- Sværhedsgrad:Middel
- Føj til favoritter
- Til: 1 tærte
- Tilberedningstid: 60m
En Quiche Lorraine er en klassisk fransk tærte bestående af bacon bagt med ost og æggecreme. Kombinationen af ost, bacon og æg gør den ideel som brunch tærte – og skulle man levne kan resterne spises om aftenen eller til frokost den næste dag.
Den oprindelige Quiche Lorraine indeholder ganske vidst ingen ost, men det er en ingrediens som ikke desto mindre klæder tærten særdeles godt.
Ingredienser
- 1 pk Butterdej
- 3 Æg
- 2 dl Fløde
- 2 dl Mælk
- 300 g Røget bacon
- 150 g Revet ost (fx Gruyère eller Emmentaler)
- 1 drys Salt, peber og revet muskatnød
Fremgangsmåde
Trin 1
Forvarm ovnen til 200 °C.
Trin 2
Tag butterdejen ud af køleskabet ca. 30 minutter før brug (så er den lettere at håndtere) og rul den ud i en tærteform af passende størrelse.
Trin 3
Prik dejen jævnt på overfladen med en gaffel for at forhindre at den puster sig op.
Trin 4
Bag dejen i ovnen i 10 minutter så den begynder at brune lidt. Klargør de øvrige ingredienser imens.
Trin 5
Steg bacon i en stegepande ved høj varme og dræn efterfølgende fedtet fra på et stykke køkkenrulle.
Trin 6
Slå æggene ud i en skål, tilsæt fløden og pisk grundigt. Tilsæt mælken under omrøring.
Trin 7
Tilsæt salt, peber og muskatnød.
Trin 8
Spred baconen jævnt over den forbagte dej og hæld æggecremen over.
Trin 9
Drys med et jævnt lag revet ost og bag tærten i 30 minutter ved 200 °C.
Bedømmelse
(3.7 / 5)
3 har bedømt denne opskrift