Ponzu sauce
2017-11-13- Køkkentype:Japansk
- Ret:Tilbehør
- Føj til favoritter
- Til: 2 dl ponzu
- Tilberedningstid: 5m
Ponzu er en syrlig sauce lavet med citronsaft, sojasauce, Mirin (sød risvin) og Dashi (fiske/tang bouillon).
Ponzu sauce kan bruges som dip til en lang række forskellige japanske retter.
Saucen er en mørkebrun, syrlig og vandig konsistens. Den er simpel at lave, og du kan opbevare den i køleskabet i op til en måned.
Ingredienser
1⁄2 dl Vand
1 pk Dashi pulver
3⁄4 dl Sojasauce
1⁄2 dl Citronsaft
1 spsk Riseddike
Fremgangsmåde
1. Bland Dashi og vand i en skål og tilsæt alle de andre ingredienser.
Bedømmelse
(2.7 / 5)
3 har bedømt denne opskrift