Pollo al Ajillo – ”Kylling og hvidløg”
2017-11-06- Køkkentype:Spanien
- Ret:Hovedret
- Sværhedsgrad:Let
- Føj til favoritter
En klassisk og velsmagende tapas ret, som er særdeles let at lave!
Ingredienser
500 g Rensede kyllingelår og/eller -vinger
1 1⁄2 dl Tør hvidvin
8 fed Hvidløg
Olivenolie (til stegning og bagning)
1 drys Tørret timian, salt og peber (efter smag)
Fremgangsmåde
1. Start med at lave et par ridser i kyllingen og placer den i en skål med hvidvin, salt og peber samt 1 fed fint hakket hvidløg. Sæt marinaden i køleskabet i 30 minutter.
2. Forvarm ovnen til 190° C.
3. Skræl de resterende hvidløg og skær dem i halve og placer dem i 4 små fade (eller alternativt et stort fad). Stænk hvidløget med lidt hvidvin og olivenolie efter behag. Tilsæt timian, salt og peber og steg blandingen i ca. 10 minutter i den varme ovn.
4. I mellemtiden varmes lidt olivenolie på en pande. Tilsæt kylling og 1 fed hakket hvidløg (kassér den overskydende marinade). Steg kyllingen ca. 5-7 minutter på hver side til den er gennemstegt.
5. Tag hvidløgene ud af ovnen, tilsæt kyllingen og sæt retten tilbage i ovnen i ca. 5 minutter.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift