Pizzadej opskrift
2017-11-10- Køkkentype:Italiensk
- Ret:Bagværk
- Sværhedsgrad:Let
- Føj til favoritter
Hvis toppingen er pizzaens udsmykning, er bunden dens fundament. Uden et godt fundament falder udsmykningen sammen! Det er derfor vigtigt at lave en ordentlig, sprød pizzabund. Bager man sin pizza i en konventionel ovn kan du få gode råd til hvordan du får bunden sprød i denne artikel: Perfekt pizza uden pizzaovn.
Den følgende opskrift er på en fuldstændig klassisk pizzadej uden så mange dikkedarer. Vær opmærksom på at dejen tager lidt tid at lave, da den skal koldhæve natten over. Ønskes en pizzadej der kan laves på kortere tid kan jeg anbefale denne opskrift: Nem og hurtig pizzadej.
Ingredienser
200 g Mel
1 dl Vand (fingerlunkent)
2 spsk Olie
20 g Smør
1 tsk Salt
5 g Gær
Fremgangsmåde
1. Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt grundigt.
2. Lad pizzadejen hæve tildækket ved stuetemperatur i et par timer og sæt den derefter på køl natten over. Dejen tages ud af køleskabet en halv time før den skal anvendes.
Noter
Tidsangivelsen er eksklusiv hævetid.
Flere populære pizza opskrifter?
Foretrækker du en mere sund pizzabund, kan du bruge denne opskrift: Grov pizzabund.
Se også vores opskrift på pizzadej uden gær og pizzadej med durum.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift