Pizza

2017-11-08

Pizza er om noget indbegrebet af det italienske køkken for mange danskere. Dette til trods for at de fleste pizzaer der spises i dette land, ikke har særlig meget med den oprindelige italienske pizza at gøre.

Den følgende opskrift er på den grundlæggende pizzadej. Der er næsten igen grænser for hvad man kan putte på en pizza, men ofte starter man man med et tyndt lag tomatsauce, efterfulgt af mozzarella og diverse toppings (fx skinke, rejer, champignon, frisk tomat osv).

Du kan se mange flere opskrifter på pizzaer, pizzasauce og pizzadej på vores to søstersider Pizza opskrifter og Pizzadej.

Ingredienser

15 g Gær
1 1⁄4 dl Lunkent vand
150 g Hvedemel (Tipo 00-mel eller pizzamel)
2 1⁄2 dl Vand
2 spsk Mælk
4 spsk Olivenolie
1 tsk Fint salt
500 g Mel

Fremgangsmåde

1. Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt de 150 g Tipo 00- eller pizzamel og stil dejen til hævning et lunt sted i 30 minutter.

2. Derefter iblandes dejen de 500 g mel tilsat vand, mælk, olivenolie og salt. Det hele røres grundigt sammen og dejen hæver yderligere i mindst en time.

3. Smør en bageplade med olie og rul pizzadejen tyndt ud, så den passer til bagepladen. Pres forsigtigt dejen ned mod pladen og lav en forhøjning langs kanterne. Lad den hæve 15 minutter og prik den så med en gaffel (med undtagelse af kanterne).

4. Det valgte fyld fordeles på pizzabunden, kanterne pensles med olivenolie og pizzaen bages ved 225 grader i ca. 20 minutter eller til den er gylden og sprød.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Bearnaise sauce

  • De fire årstider – pizza quattro stagioni

  • Pizza med hjemmelavet kebab og creme fraiche dressing

  • Kartoffelpizza

  • Koldhævet pizzadej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *