Pandekager med øl

2017-11-10

Pandekager er altid et hit til både børn og voksne, og hvad er bedre end en lækker lun pandekage med en sprød kant? Prøv denne nemme opskrift på lækre pandekager med sprøde kanter. Den gyldne hemmelighed er at tilsætte lidt øl i dejen, som giver pandekagerne en dejlig sprød kant, når de bliver bagt på panden. Hold på hemmeligheden og gør den til dit personlige trick.

Ingredienser

500 g Hvedemel
60 g Sukker
1 knsp Salt
tsk Vaniljesukker
6 Æg
8 dl Mælk
1 dl Øl (lys)
2 tsk Vaniljeessens
1 tsk Kardemomme
1 Usprøjtet citron (revet citronskal)
Smør til bagning
Evt. friske bær og vaniljeis

Fremgangsmåde

1. Rør mel, sukker, salt og vanillesukker sammen i en skål.

2. Tilsæt mælk og øl lidt af gangen og pisk dejen sammen til den er fri for klumper.

3. Tilsæt æggene et efter et, hvor du pisker dejen igennem imellem dem.

4. Stil dejen på køl og lad den hvile i ½ time.

5. Tag dejen ud af køleskabet og smelt lidt smør på en stegepande.

6. Brug et decilitermål til at dosere dejen på stegepanden. Hæld ¾ dl dej på stegepanden og bag pandekagen ca. 1 minut på hver side ved middel varme til den er gylden.

7. Tag pandekagen af stegepanden og forsæt på samme måde med resten af dejen.

8. Server pandekagerne varme. Vi kan anbefale at servere dem med friske bær og vanilleis.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *