Mandarin, chokoladesovs og krokant

2017-11-10

Det er ved at være sidste udkald for mandariner og klementiner, men fredagspandekagen skal lige nå at opleve dem. Appelsiner kan dog også bruges hvis det ikke er mandarinsæson.

Jeg fik idéen til denne pandekage fordi jeg elsker chokolade med appelsinsmag. Og også gerne med knas. Det er helt genialt.

Pandekagedejen er den traditionelle (se den i bunden af denne artikel). Mandarinerne delte jeg i både, og chokoladesovsen har jeg brugt før, men til dem der ikke kan sådan noget i hovedet kommer den igen her:

Ingredienser

15 g Smør
2 spsk Kakao
2 spsk Sukker
1 1⁄2 dl Mælk

Fremgangsmåde

Smørret smeltes i en gryde og sukker, kakao og mælk tilsættes. Lad sovsen simre et par minutter og server varm eller afkølet.

Chokoladesovsen kan gøres lidt mere luksuriøs ved at erstatte noget af mælken med fløde og eventuelt tilsætte lidt vaniljesukker. Den kan naturligvis også laves på rigtig chokolade i stedet for kakaopulver.

Krokanten er ganske let at lave. Smelt en kop sukker på en pande, indtil det bliver gyldent. Hæld den varme masse ud på et stykke bagepapir (på en bageplade eller bordskåner – det er varmt!) og lad det køle af til det bliver helt stift. Så har man en plade af størknet sukker ligesom det der er inden i Daim. Det skal bare hakkes (eller knuses med en hammer – husk at putte det i en pose, hvis du bruger denne metode), og så har man knas.

God fredag!

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *