Cajunkrydret rejefyld
2017-11-10Selvom jeg elsker desserter, så er det fantastiske ved pandekager jo at de kan indgå i alle slags retter. Og naturligvis skal jeg også have udforsket pandekagen som hovedret. Det første forsøg i denne retning endte – efter lidt eksperimenteren med ingredienser – med denne opskrift:
Ingredienser
2 tsk Paprika
1 tsk Sød chili
2 tsk Oregano
2 tsk Timian
1 drys Kardemomme
1 drys Stødt koriander
1 drys Karry
2 fed Hvidløg
3 Løg
1 spsk Tomatpuré
2 Gulerødder
4 Forårsløg
1 Stor peberfrugt (2 små peberfrugter)
1 dl Fløde
2 dl Mælk
2 spsk Citronsaft
1 spsk Fiske- eller østerssovs
150 g Rejer
100 g Cherrytomater (sådan cirka…)
Fremgangsmåde
Til pandekagerne har jeg brugt grundopskriften, men ganget den med to for at få en større portion. Pandekagedejen har jeg lavet først, så den kunne stå og hvile mens jeg tilberedte fyldet.
Hak løg og hvidløg. Steg krydderierne ved høj varme i olie til de syder let. Hvis du ikke vil have det for stærkt, så vent med at tilsætte chilien. Den bliver nemlig stærkere af at blive stegt. Tilsæt løg og hvidløg og lidt salt. Når løgene er blevet bløde og gyldne tilsættes lidt vand og en spiseskefuld tomatpuré.
Hak grøntsagerne og steg dem i et par minutter sammen med løgene inden mælk, fløde, citronsaft og fiskesovs blandes i. Lad retten stå i 20-30 minutter ved lav til middel varme, og brug denne tid på at bage pandekagerne.
Få minutter før retten skal serveres vendes rejerne i sammen med en håndfuld groftskårne cherrytomater. De skal kun lige nå at blive varme. Smag til med salt, og server eventuelt med en kvist frisk timian.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift